משפחתנו – עוטפת אותנו מגינה עלינו ומהווה פקטור חשוב בהתפתחותנו ועל פי רוב היא מבצרנו .
המערכת המשפחתית סבוכה וטומנת בחובה קשרים, זכויות וחובות, מנעד של רגשות , התחייבויות , הבטחות ומתנות.
ככזו מזמנת היא לא אחת יריבויות ואי הסכמות שעלולות להוביל להסלמה ולקרעים עמוקים בין הצדדים .
ישנם כלים משפטיים העומדים לרשות המשפחה והפרטים בה כדי לצמצם או להימנע מיריבויות עתידיות ,
כלים אלו דורשים ידע מקצועי נרחב ושימוש מושכל , ייעוץ משפטי נכון ותואם יגן ויעגן את יחסי הכוחות.
הסכמי ממון
הסכם ממון הינו הסכם הנערך בין בני זוג ומטרתו הסדרת רכושם אשר נצבר קודם לנישואים ואשר מבקשים הצדדים לשמור אותו תחת בעלותם הבלעדית במשך חיי הנישואין ובעת פירוק שיתוף.
לרוב, צדדים אשר לא ערכו הסכם ממון יהיו כפופים לחוק הנוטה לחלוקה שוויונית (בדרך של מחצה על מחצה)
רוצה לומר – באיזון המשאבים יוטמעו גם נכסי בן הזוג אשר נצבר טרם הנישואין או התקבלו בירושה , ואשר לא הוחרגו במסגרת הסכם מקדים.
חשוב להדגיש – עריכת הסכם ממון באופן מקצועי יסודי ומותאם לצרכי הצדדים , תחסוך ותמנע מלחמות רבות ומיותרות בין הצדדים, על הרכוש המוחרג , לפיכך חשיבותו ברורה במקרה של צבירת רכוש טרם הנישואין.
הסכמי ממון טרום נישואין – אף כי לכאורה הסכם ממון שכזה צופה פני עתיד נפרד, התייחסות ריאלית למצב מובילה את המבקשים להינשא לבצע הפרדה ברורה בין רכושם אשר נצבר בטרם הנישואין לבין הרכוש המשותף אשר ייצבר לאורך החיים המשותפים. מומלץ להכין הסכם הכולל את ההבנות וההסכמות בין הצדדים תוך התייחסות לחוק ולפסיקה
הסכמי ממון לאחר נישואין – רצון הצדדים בהסדרת הזכויות ברכושם בדרך השונה מחלוקה שיווניית, מצריכה עריכת הסכם ממון. אולם, בניגוד לעריכת הסכם ממון טרום נישואים, ידרשו הצדדים לאשר את הסכם הממון בביהמ"ש לענייני משפחה על מנת לתת לו תוקף של פסק דין.
עריכת הסכם כאמור יכול לנבוע מסיבות רבות ומגוונות, אולם החשיבות בעריכת הסכם כאמור באופן מקצועי המכיל את רצונם הברור של הצדדים יחד עם כלל המשתנים המשפטיים הנו קריטי לצורך מניעת התנצחויות עתידיות בין בני הזוג ויבטיח הפרדה רכושית הולמת.
הסכמי פירוק שיתוף– מערכת שותפות יכולה למצוא ביטוי במגוון התאגדויות שונות, לרבות חברה, שותפות רגילה או מוגבלת וכו'. חוק החברות הנו סבוך ומורכב, וקובע מנגנונים שונים לצורך פירוק שיתוף בין שותפים.
לא כך הדבר כאשר ענייננו במעמד האישי, ובני הזוג הנם שותפים מלאים ושווים אלא אם החליטו אחרת. משכך, יכולים הצדדים לדרוש את פירוק השיתוף ומכך את החלוקה הרכושית בהתאם, וביהמ"ש יקבע את דרך הפירוק.
לרוב, ניהול הליך פירוק שיתוף בין בני זוג עמוס באמוציות ובניהול הליכים ארוך, וככל שנצברו נכסים רבים במהלך החיים המשותפים, משליך הדבר על אופיו של ההליך וניהולו בביהמ"ש.
ניהול הליך פירוק יעיל, תוך ניהול הסיכונים הגלומים בהליך זה, יבטיח הפרדה רכושית מהירה ככל הניתן לצדדים והתחלת חיים חדשים בגפם.
- הכנת צוואות יחיד וצוואות הדדיות
- ניהול וליווי הוצאת צו ירושה וצו קיום צוואה
- ניהול עיזבון
- מינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש
- גישור
ייפוי כח מתמשך
ייפוי כח מתמשך הנו מסמך כוונות אשר אדם יכול לערוך, בו הוא מבקש להסמיך אדם אחר (בגיר) לטפל בעינייניו האישיים והכלכליים במידה ויחדול חלילה בעתיד להיות כשיר משפטית באופן זמני או באופן קבוע.
פרוצדורה זו מתבצעת באמצעות עריכת המסמך על ידי עורכי דין שהוסמכו על ידי האפוטרופוס הכללי.
לאחר עריכת המסמך יופקד המסמך אצל האפוטרופוס הכללי ולא יעשה בו שימוש עד הרגע בו חלילה יהא המבקש לא כשיר משפטית ואז יופעל המסמך, והאדם שהוסמך יכנס בנעליו.
פרוצדורה זו נועדה לאור אי יכולת האדם לצפות את אשר יבוא, לפיכך יכול אדם להיערך מבעוד מועד להסמיך את פלוני אלמוני עליו הוא סומך, לקבל עבורו ו במקומו את מלוא ההחלטות הנוגעות לטיפולים רפואיים אותם הוא מבקש לקבל או מהם הוא מבקש להימנע (טיפולים מאריכים חיים וכד'), ואף לנהל את כספיו במידה ולא יהא כשיר לעשות זאת בעצמו.
עריכת מסמך יפוי כח מתמשך הנה חלופה מצויינת להליך המשפטי הנדרש במקרים בהם אדם הופך להיות לא כשיר משפטית, ומשפחתו נזקקת לערכאה שיפוטית לצורך הסמכת מי מהם להיות האפוטרופוס על גופו ו/או רכושו. הליך אשר יוצר לעיתים רבות סכסוכים משפחתיים, סחבת ובירוקרטיה רבה אשר בסופה יבחר אדם להיות לאפוטרופוס, ולא בהכרח אותו האדם הוא זה שרוצה החסוי למנותו.
משרדנו כאמור הוסמך לערוך יפוי כח מתמשכים ונשמח להרחיב על כך בפגישה.